Zwart En Wit Bont Textiel

n het begin werd de gemiddelde high tea genuttigd in een bed van porselein. De keuze was beperkt en men moest dus heel slim zijn in het kiezen van de theesoorten die men kon drinken. De oorspronkelijke versie werd gebrouwen met slechts twee soorten thee, zwarte en witte. Tegenwoordig wordt zwarte thee Jersey genoemd, waarvan hij sterk verschilt, omdat hij lichter van kleur is en een sterkere smaak heeft. In feite wordt de zwarte thee alleen geproduceerd van de bladeren van de camellia sinensis, terwijl de witte thee afkomstig is van de bladeren van de camellia sinensis, die vervolgens worden geroosterd.

Witte thee is vooral populair in tropische landen zoals Japan en China. Een bijzonder kenmerk van witte thee is dat de blaadjes volledig worden geplukt, daarna worden ingepakt en vervolgens gedroogd. Na het drogen worden de blaadjes tot rolletjes gebold die de oxidatie bevorderen. De laatste stap in het proces is het bedekken van de blaadjes met een honing-bloesemmengsel dat ter plaatse kan worden gemaakt, of uit een ander land kan worden geïmporteerd. Deze laatste stap geeft de thee meer geur en smaak.

Het theezakje is moeilijk te missen, want thee in theezakjes is moeilijk bij te houden. Theezakjes worden vaak van stof gemaakt, vooral in China. Hierdoor blijft een spoor van de smaak van de thee behouden, waardoor de thee langer vers blijft.

Chinese thee, hoe ook gezet, wordt altijd in een kopje gegoten, in plaats van in een theepot gezet. Welke methode wordt gebruikt, hangt af van de soort thee die wordt bereid. Voor groene thee, die lichter gefermenteerd is, is de klassieke methode om ze in potten te zetten. Deze potten worden infusies genoemd. Voor zwarte thee, die sterker gefermenteerd is, bestaat de klassieke methode erin de thee te zetten in een glazen theepot. Deze potten worden assamments genoemd. Nadat de thee in de pot is gekookt, worden de assamments koud overgebracht in de glazen theepot, waar men de thee enkele dagen laat fermenteren. Het woord assamment wordt uitgesproken als ass dey.

Voorbereiding op een theekransje

In tegenstelling tot de westerse manier waarop een theekransje wordt voorbereid, waarbij één persoon alle gasten bedient, neemt elke gast bij een Chinees theekransje een theepot mee, waarmee de thee wordt gezet. Er wordt ook een verzameling theestrengen meegebracht, die gebruikt worden om de thee op smaak te brengen.

Zodra de theepot gevuld is, zitten de gasten allemaal rond de theepot, en thee te zetten. Chinese theepartijtjes kunnen anderhalf tot drie uur duren, afhankelijk van het aantal gasten. Olie, thee, en water zijn de meest voorkomende ingrediënten.

Naast thee is melk het belangrijkste ingrediënt, zoals sojamelk, rijstmelk, amandelmelk en gearomatiseerde melk. Sojamelk heeft de voorkeur boven water, omdat het gezonder is. Voor degenen die lactose-intolerant zijn, is er ook sojamelk.

En dan is er natuurlijk nog de thee! Na het vertrek van de gasten haalt de gastvrouw de theepot weg en laat de theeblaadjes op de theetafel staan zodat iedereen ervan kan genieten.

Chinese thee: Een gezonde drinkgewoonte

Thee wordt in China al zo’n 5000 jaar gebrouwen. Volgens onderzoek en geschiedenis zijn er meer dan 3300 referenties gevonden die de geschiedenis van thee in China ondersteunen. Het werd voor het eerst naar China gebracht door de monniken in China. Ook zijn er veel verwijzingen naar thee in de werken van de oude Chinese filosoof Mencius. De geschiedenis van thee in China staat niet alleen in geschiedenisboeken geschreven. De geschiedenis van thee is ook terug te vinden in theeblikken. Deze blikken zijn op verschillende plaatsen in de wereld en op verschillende tijdstippen gevonden.

Thee kan worden onderverdeeld in twee grote soorten: Groene thee en Oolong thee. Om deze reden worden ze beide beschouwd als de grote gezondheidsdrank. Velen zeggen dat Chinese thee veel beter voor je is dan andere dranken. Niet alleen is het gezonder, maar het is ook veel beter voor u op de lange termijn. Onderzoekers zeggen dat het drinken van thee veel voordelen voor de gezondheid heeft. Een van de meest interessante voordelen van thee is het vermogen om kanker te voorkomen.

Hoewel thee niet zoveel cafeïne bevat als koffie, heeft het wel meer cafeïne dan chocolade, wat een andere bron van cafeïne is. Thee kan u ook beschermen tegen het ontwikkelen van diabetes en hartziekten. Een van de bekendste voordelen van thee is het vermogen om bloedarmoede te helpen behandelen. Er zijn ook beweringen dat thee helpt bij gewichtsverlies, geen lange termijn bijwerkingen heeft, en zelfs wordt beschouwd als een geestelijke gezondheidsdrank voor hulp in vele opzichten. culturen over de hele wereld